Title of a News Article

BŞB Birecik yatırımlarını açıkladı

BŞB Birecik yatırımlarını açıkladı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 13 ilçeye adil hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa’nın sahil ilçesi Birecik her açıdan gelişiyor. Büyükşehir Belediyesinin ilçede yürüttüğü Ulaşımdan sosyal yardıma gençlik merkezinden kadın destek merkezine vektörle mücadeleden altyapı yatırımlarına varan hizmetlerle Birecik ilçesi kalkınıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİRECİK İLÇESİNDE VEKTÖRLE MÜCADELE ÇALIŞMASI 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Birecik ilçesinde dereler, sulama kanalları, fosseptikler, rögarlar, park ve bahçelerde ilaçlama çalışması yaparak vatandaşların sağlığını ön planda tutuyor.

Özellikle kıyı kesiminde üremeye başlayan sivrisinek başta olmak üzere karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 13 ilçede 106 personel, 48 araç 3 arazöz 3 traktör ile vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN BİRECİK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik ilçesinde bulunan Mezbaha binasında iyileştirme ve yenileme çalışması başlattı. Son teknolojik cihazlarla donatılacak olan binada sağlıklı ve hijyenik ortamda kesim yapılacak. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Birecik mezbahasında zemin güçlendirme çalışmasını sürdüren ekipler, binanın işlevselliğini yitiren ekipmanları modern teknik ekipmanlarla değiştiriyor, İdari bölümün seramik, Asma tavan çelik çalışmalarının da yapıldığı mezbahasında ayrıca padok dolgusu yapılıyor.

BİRECİKLİ KADINLARKADINLAR, BÜYÜKŞEHİR İLE ÖĞRENİP AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Birecik ilçesine kazandırdığı Kadın Destek Merkezindeki kurslara katılan kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyor. Merkezdeki kurslara katılan kadınlar hayata pozitif bakıyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Birecik Kadın Destek Merkezindeki kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Okuma yazma, el sanatları, ahşap boyama, dikiş, giyim, spor ve Kur’an-ı Kerim Kurslarıyla kadınlara eğitim veriliyor.

BİRECİK’TE GENÇLER SANATLA BULUŞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Birecik Gençlik Merkezindeki kurslara katılan genç nesiller sanatla buluşuyor. Bilgisayar’dan müzik eğitimine kadar birçok kursun düzenlendiği gençlik merkezindeki kurslara gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Gençlerin boş zamanlarını değerlendirdiği Birecik Gençlik Merkezinde; kemandan piyanoya, bağlamadan gitara kadar birçok alanda müzik eğitimi veriliyor. İngilizce, bilgisayar, resim, kurslarının yanı sıra temel spor eğitimlerinin de verildiği merkezden binden fazla genç faydalanıyor. 

BİRECİK’TE GENÇLİK FESTİVALİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Birecik İlçesinde “Gençlerin Elinden, Gençlerin Sesinden” sloganıyla düzenlenen Gençlik Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Gençlerin Elinden, Gençlerin Sesinden” sloganıyla düzenlenen Gençlik Festivali Birecik ilçesinde sahil kenarındaki 15 Temmuz Şehitler parkında kutlandı.

Sportif aktivitelerin yer aldığı Gençlik Festivalinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik merkezinde müzik eğitimi alan gençler sahne adlı. Piyano resitali ve müzik şöleninin gerçekleştiği festivalde gençler, doyasıya eğlendi.

BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN COŞKUSUNU BİRECİK’TE YAŞATTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında yollara çıkan sanat otobüsünün son durağı Birecik ilçesi oldu. Urfa Ahengi Müzik topluluğunun sahne aldığı gecede çocuklar palyaço ve tiyatro unutulmaz bir gece yaşadı.

Sanat ve Kültür alanında Şanlıurfa’da çeşitli programlar düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sanat otobüsü Ramazan Ayı boyunca her gün farklı bir ilçede ve kent merkezinde etkinlikler düzenleyerek çocukların gönüllerine dokundu.

ASFALT YOLDAN BETON YOLA ULAŞIMDAN SOSYAL YARDIMA BİRECİK’E YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Birecik İlçesine 47.691,32 sıcak asfalt ve 66.556,09 metrekare parke taşı döşendi. Kırsal bölgelerde 45.05 KM Satabilize 46.93 KM sathi kaplama, Çölyak ve Fenilketonüri hastası olan vatandaşlara 5'er kg'lık paketler halinde 11.060 kg un yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere 1.094 koli gıda yardımı yapıldı. Cami ve kültür evlerine 935 m2 halı yardımı yapıldı. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza 7adet medikal yardımı yapıldı. Birecik-Halfeti Yolu Heyelan Islahı çalışması devam ediyor. 

İlçe merkezi ve kırsalında 1190 adet trafik levha ile 826 adet omega direk montaj çalışması yapıldı. İlçe merkezi ve kırsalında 34 CTP ile 106 adet trafik güvenlik ekipman montaj çalışması yapıldı. İlçede 224 m2 plastik hız kesici montaj çalışması, yatay işaretleme yapıldı. İlçe merkezi ve kırsalında 60.600 m2 yol çizgi çalışması, 55 adet hız kesici, 15 adet önce yaya figürü ve 24 adet yaya geçidi boyama çalışması yapıldı. 

BÜYÜKŞEHİR BİRECİK'TEKİ TARİHİ EVİ RESTORE ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kamil Kankılıç tarafından Büyükşehir Belediyesine hibe edilen yaklaşık 100 yıllık tarihi konağı, mimarisine uygun olarak restore ve rölöve etti.  

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde bulunan, yaklaşık 100 yıllık tarihe sahip ev, Büyükşehir Belediyesi KUDEM ekiplerince restore edildi. Zaman içerisinde yıkılmaya yüz tutmuş evi restore eden Büyükşehir Belediyesi, bu çalışma ile ilçe halkının takdirini topladı.

İki katlı, cumbalı ve avlulu bir yapı olan evde zemin katında 5 oda ve 1 tandırlık, üst katında ise 4 oda, 1 banyo ve 1 eyvan bulunuyor. Zaman içerisinde deforme olarak kullanılmayacak bir hale gele gelen evi mimarisine uygun proje hazırlayarak restore eden Büyükşehir Belediyesi, evi yıkılmaktan kurtardı.

ŞUSKİ’NİN BİRECİK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Birecik ilçesinde alt yapı çalışmaları sayesinde gücüne güç katmaya devam ediyor.

Kentin tamamında; 13 ilçede ve bin 411 mahallede eşit hizmet anlayışı, yenilikçi çalışmaları ile Şanlıurfa'da altyapıda kalıcı çözümler üreten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını tekniğine uygun olarak planlı bir şekilde sürdürüyor. 

Birecik ilçesinin alt yapı sorununa kalıcı çözüm olacak şekilde projelendirilip ihale aşaması da tamamlanan 100 km’lik kanalizasyon şebeke hattı kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hat projesi çalışmaları için hazırlıklar sürüyor. Birecik ilçesi içme suyu şebekesi yapım işi ihalesi yapılmış olup 80 milyon TL’ye mal olacak proje yaklaşık 92 bin metre hat bağlantısı gerçekleştirilecek.

BİRECİK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Birecik içme suyu arıtma tesisi ile 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını temin maksadı ile yaklaşık 23 km çelik boru isale hattı, 2 adet depo ve 2 adet terfi istasyonunun yer alacağı ve 46.000 m³/gün kapasiteli arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor.

Birecik ilçesinde 2019 yılından bugüne kadar bin 840 metre Kanalizasyon, 7 bin 698 metre içme suyu (bu yıl 92 bin metre yeni hat döşeniyor), 3 adet içme suyu deposu yapılmıştır.

Birecik isale hattı, içme suyu şebekesi, içme suyu arıtma tesisi, JIKA’dan sağlanan 62.000.000 liralık kredi ile 84 KM içme suyu hattı döşenecek. 

Birecik ve Halfeti ilçesi içme suyu arıtma tesisi, isale hattı ve depo çalışmaları 40.000.000 TL yatırım bedelli proje Birecik ilçesi içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2022, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195