Title of a News Article

Gaziler Günü Birecik'te de kutlandı

Gaziler Günü Birecik'te de kutlandı
banner206

19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı ile Mareşal Rütbesinin verilişinin 100. yıldönümü nedeniyle Hükümet Konağı Bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Tören Kaymakamlığımız ve Birecik Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenklerinin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından 15 Temmuz Gazimiz Mehmet Adanır’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla son buldu.

Çelenk sunma törenin ardından katılımcılara teşekkür eden Kaymakamımız Kadir Duman, kıymetli gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik edip tören alanından ayrıldı.

Törene Kaymakamız Kadir Duman ile eşi Tuba Duman, Garnizon Komutan V. Personel Asteğmen Hakkı Çınar, Birecik Belediye Başkan Vekili Reşat Uzun, Jandarma Komutanı J.Binbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Emniyet Müdürü İbrahim Aydoğan, AK Parti İlçe Başkanı Abdulvahap Aktar, şehit yakınlarımız, gazilerimiz, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakamlığımızca Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Kaymakamlığımızca, ’19 Eylül Gaziler Günü’ etkinlikleri kapsamında, şehitlerimizin kıymetli aileleri ve gazilerimiz ile aileleri onuruna yemek programı düzenlendi. 

İtfaiye müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programa Kaymakamımız Kadir Duman ile eşi Tuba Duman, Garnizon Komutan V. Personel Asteğmen Hakkı Çınar, Birecik Belediye Başkan Vekili Reşat Uzun, Jandarma Komutanı J.Binbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, Emniyet Müdürü İbrahim Aydoğan, AK Parti İlçe Başkanı Abdulvahap Aktar, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ile aileleri, STK temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

Masaları dolaşıp şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile ailelerini selamlayan, hal hatırlarını soran Kaymakamımız Kadir Duman ile eşi Tuba Duman, şehit yakını ve gazilerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu dile getirilerek devlet olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtip, davete icabet eden katılımcılara teşekkür ettiler. 

Yemeğin ardından İlçe Müftüsü Mustafa Kaya tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen yaptığı duanın ardından program son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142