Title of a News Article

BU İNTİHARLAR NEDEN?

İnsan, hayatında herşeyi yaşıyor... Düğün, nişan, sevinç, mutluluk, kaza, ölüm, feryat, figan..

İnsan oğlu dünyada yaşarken, sevindiği noktada içine çektiği derin nefesle ohh demesi, yaşanan mutluluğun çok şeye değmesine vesiledir. Lakin bunun tam tersi olunca ise, ölümün anormalleşmiş hali devreye giriyor. İnsan, ölür. Öyle yada böyle bir şekilde ölür. Her canlının ölümü tadacağı gibi biz insanlar için ölüm yüzyıllardır kaçınılmazdır. Allah ölümünde hayırlısını versin derler ya hani. Gerçekten de öyle. Oturduğun yerde ölürsün, namazın üstünde ölürsün, gece yatarken sabaha uyanamayıp ölürsün, yeri gelir sinirlenir kalp krizinden ölürsün. Daha vahimi, kavga eder bir bıçak, bir silahtan çıkan kurşuna yenik düşer yine ölürsün. Daha beteri, akla gelince tüylerin diken olduğu intihar etmeyle de ölürsün.

Evet ne yazık ki son dönemlerde çok fazla intiharla sonuçlanan ölümler meydana geldi. Geride bıraktığımız son 2 ay içerisinde sayısını aklımda tutamadığım kadar intihar olayı yaşandı. Kimi kendini atarak, kimi kendini asarak, kimi de kendini vurarak hayatına son verdi. Peki neden? Bu intiharların sebebi sebepleri neler. Fakirlik mi, yoksulluk mu, yada psikolojik mi? Gerçekten aklım ermiyor, bir insan göz göre göre nasıl canına kıyar. Bunun bendeki adı sadece cinnettir. Şuurunu kaybetmiş her bir birey yaşamış olduğu o an yitirdiği aklını, ölümle sonuçlandırıyor.

İsmini hatırlamadığım bir intihar vakasından bahsetmek istiyorum...

Orta yaşlarda çiftçilikle uğraştığını duyduğum bir baba, sabaha güle oynaya uyanıyor. Şoförüyle birlikte ekin ektiği tarlaya gidip bir süre burada zaman geçiren şahıs çay demleyip çay içiyor. Ne oluyorsa o anda oluyor. Keyifli bir şekilde çayını içen baba şoföründen helallik isteyerek tarladan ayrılıyor. Eve varmaya yakın yüksek gerilim hattına kendini iple asarak intihar eden baba amansız bir şekilde canına kıyıyor ve geride sel perişan aile ve evlatlarını bırakıyor. Maddi durumu çok mu kötüydü hayır, aksine iyiymiş.

Yaşanan intihar sebeplerinin tümü maddi geçimsizlik kaynakları değil. Yaşanan Psikolojik travmalar aslında. Bu intihar sebepleri, psikiyatristler tarafından iyice araştırılmalı ve kamuoyu geniş bir şekilde aydınlatılmalıdır.

İnsan, sevdiği için sevdikleri için yaşar. İntiharlar hiçbir şeye çare değil. Zaten 3 günlük dünya değil mi ? Zaman, her şeye çare olduğu gibi ömründe bitmesine vesiledir. Bu yüzden sevdiklerimize böyle ölüm haberleriyle üzmenin hiçbir anlamı ve faydası yoktur.

Allah, kimseyi şirin aklından etmesin. Umut ediyorum, intihar vakaları son bulur.

Herkesi Allah’a emanet ediyorum.

YORUM EKLE

banner195