Title of a News Article

Ayhan, Kadınların hayatımızdaki önemine vurgu yaptı

Ayhan, Kadınların hayatımızdaki önemine vurgu yaptı
banner206

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadının insan hayatındaki yeri ve değeri ile ilgili önemini mesajında vurgulayan Vali Ayhan şu sözleri ifade etti;

"Sevgi dolu kalpleri, tükenmeyen emekleri, sonsuz fedakârlıklarıyla dünyamızda önemli bir yere sahip olan kadınlarımızın günü bugün… Anne, eş, kardeş gibi çeşitli rollerle hayatımızda yer tutan kadınlarımızın değerini bir güne sığdırarak elbette ki ifade edemeyiz. Bizler her geçen gün daha da büyüyen bir saygıyla, sevgiyle, merhamet duygusuyla kadınlarımıza olan davranışlarımızı şekillendirmeliyiz.

Kadınların dünyaya bir canlı getirmeleri, fikren daha hassas bir yapıda olmaları ve erkeklere nazaran daha farklı özellikler göstermeleri; tarihin ilk dönemlerinden itibaren kadınlara büyük önem atfeden bir anlayışın gelişmesine ve kadının kutsal bir varlık olarak görülmesine zemin hazırladı. Milletimizde de kadına verilen değer; bizim köklü medeniyetimizden, mensup olduğumuz dinimizden ve Anadolu’muza yerleşmiş olan ince ruhlu kültürümüzden kaynağını almaktadır. Bizler yalnız bugün değil, tarihimizin her döneminde kadınlarımızı el üstünde tutmuş bir ecdada sahibiz. Çünkü geçmişten günümüze kadın, toplumun sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayan en önemli unsurdur. Bizler gibi ecdadımız da bunun farkındaydı. İfade edildiği gibi, “Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da onlar yetiştirir.” Böyle bir pencereden baktığımızda, kadınlarımızın saygının ve sevginin en büyüğünü hak ettiği su götürmez bir gerçektir.

Orta Asya’dan Anadolu’ya doğru yol alan ecdadımız, tarih boyunca sahip oldukları birçok şeyi değiştirdi ama değişmeyen tek şey kadınlarımızın toplum içindeki yeri ve önemi oldu. Yani kadınlar geçmişimizde de günümüzde de anadır, candır, canandır…

Annelerimizin, eşlerimizin, kız kardeşlerimizin varlıkları için her birimiz çok şanslıyız. Şanlıurfalı hemşehrilerimden bugün için ricam, hissettiğimiz bu müteşekkirlik duygusunu onlara aksedelim. İçimizde sakladığımız hiçbir duygunun ehemmiyeti yoktur. Onları, karşımızdaki insanlara yansıtabilirsek duygular yerini bulur.

8 Mart Kadınlar günü vesilesiyle; şehitlerimizin kıymetli annelerinin, eşlerinin, kız kardeşlerinin, depremden etkilenen hanım kardeşlerimizin ve hayatımıza çeşitli şekillerde dokunmuş olan saymakla bitiremeyeceğim tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. İyi ki varsınız. Hayatınızdaki her şey dilediğinizce olsun!"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142