Title of a News Article

Bölgeye kısıtlama getirildi

Bölgeye kısıtlama getirildi
banner206

Şanlıurfa'da, İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu yeni kararlar alarak sosyal mesafenin yoğunlaştığı bölgelere kısıtlama getirdi. Kentin en yoğun bölgelerinden birisi olan Kapaklı pasajıyla ilgili Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre belirli sayıda kişinin alınacağı ifade edildi. Polis ve zabıta ekiplerinin kontrolünde giriş çıkışların yapılacağı pasaj bölgesinde yoğunluk en aza indirilmeye çalışılacak.

Kapaklı Pasajı'nın arka sokağı olarak bilinen bölgede sosyal mesafenin ihlal edildiği ve yaşanan yoğunluğa kısıtlama getirilerek bölgede; 75 kişiden fazla vatandaşın olmamasına il umumi hıfzısıhha kurulunca karar verildi.

Öte yandan, hes kodu zorunluluğu ise halen devam ediyor. Şehir içi minibüslerinde hes kodu uygulamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Alınan bu kararlara uymayan kişilere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar denildi;

"Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilmektedir. 
Vatandaşlarımızca son dönemde alınan tedbirlere uyumda gösterilen özveri sonucunda Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılımda yeniden düşüş eğilimine girildiğinden alınan tedbirlerin eksiksiz ve süreklilik taşıyacak şekilde uygulanması bu başarının devamı açısından büyük önem taşımaktadır. 
Sosyal izolasyonun teminine yönelik pek çok tedbirin uygulandığı bir ortamda; salgının yayılım hızının düşürülmesinde yakalanan başarıyı gölgelememesi ve salgınla mücadelede zafiyet algısına neden olmaması açısından sosyal izolasyonun sağlanması oldukça önem arz etmektedir. 


Bu kapsamda; 06.01.2021 tarihinde Şanlıurfa Valisi Sayın Abdullah ERİN başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, oy birliği ile aşağıdaki kararları almıştır. 
1. İlimiz “Yusufpaşa Mahallesi Zincirlikapı”  diye bilinen Kapaklı pasajının arkasındaki 886 nolu sokakta, özellikle ikinci el telefon satışından kaynaklı oluşan yığılmaları önlemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla bu alanda aynı anda bulunacak kişi sayısının en fazla 75 olmasına
2. Sosyal mesafenin ihlal edildiği 886 nolu sokak çevresinin bariyerlerle çevrilerek, aynı anda bulunacak 75 kişi sayısının aşılmaması için sokak giriş-çıkışlarının Emniyet Müdürlüğü ile Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kontrol edilmesine, 
3. İlçe ve çevre il minibüs vb toplu ulaşım araçlarıyla yapılacak seyahatlerde de şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan kişiye özel hale getirilmiş, Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ile entegrasyonu sağlanmış elektronik/akıllı seyahat kartları ile yolcu taşımasının sağlanmasına, 

Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına;
Oy birliği ile karar verilmiştir."

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195