Title of a News Article

Gaziler Günü Urfa'da dolu dolu geçti...

Gaziler Günü Urfa'da dolu dolu geçti...
banner206

19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle Şanlıurfa Valiliği himayelerinde ‘Gaziler Onuruna’ yemek programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gazilik unvanı ile onurlandırılmasının yıl dönümü, bir süredir gaziler günü olarak kutlanıyor. Bu 19 Eylül’de de sizlerle bir araya gelmenin, hep beraber bir ve bütün olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Tıpkı şehitler gününde olduğu gibi gaziler günümüzde de bütün şehitlerimizi, bu toprakları bize vatan olarak emanet eden, kanlarıyla sulayarak bu toprakları vatana dönüştüren o kahramanları anmak, rahmetle yâd etmek ve önlerinde tazimle eğilmek için bir fırsattır. Bütün şehitlerimizi ve tabi ki bu vesileyle ebediyete uğurladığımız bütün gazilerimizi rahmetle anıyor, hepsinden Allah razı olsun diyoruz.


Burada bulunan siz değerli ailelerimiz bu şerefi ve gururu, bu onur tablosunu ilelebet, ailecek bütün nesiller boyu bünyenizde taşıyacaksınız. Bu gururu çocuklarınıza miras olarak bırakacaksınız. Gazilik de, şehitlik iradesiyle yola çıkılıp bir şekilde o yolda yürümüş olmak ve devletimizin, milletimizin birliği ve ebediyeti için kutsal değerlerimiz için cephede olmak, terörle mücadele etmiş olmak, Kıbrıs’ta olmak, Kore’de olmak, vatanımızı savunmak ve buna inanmak demektir. 
Tıpkı istiklal harbinde, kurtuluş savaşında ve Çanakkale’de olduğu gibi yine o ruhu, o milli ve manevi duyguları içinizde taptaze yaşıyorsunuz ve şu anda da vatanımızın birliğinde, dirliğinde ve bütünlüğünde hepinizin büyük bir payı var. İşte bu yüzden sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Devlet olarak her zaman bütün kurumlarımızla sevgili ailelerimizin yanındayız ve başımızın üstünde her zaman yeriniz olacaktır.” diye belirtti. 

VALİ ŞILDAK: BİZ HEP BERABER BİRİZ VE BÜTÜNÜZ
Konuşmasında hep birlikte bir bütün olduklarının altını çizen Vali Şıldak, “Türkiye Cumhuriyeti dünya durdukça var olacak; işte bu ruhla var olacak, bu inançla dinamizmini, gücünü koruyacak ve daha güçlenerek yoluna devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle gaziler gününde Valiliğimiz tarafından düzenlenen buluşma programına teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğine katkı sunduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Biz hep beraber biriz ve bütünüz, devletimiz milletimizle var olacaktır, milletimiz de güçlü devletiyle her zaman gurur duyacaktır.
Milletimiz gerçekten asil bir millet. Bu asaleti kaybetmediğimiz sürece dimdik ayakta olacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın inşallah liderliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılından itibaren çok daha güçlü bir Türkiye ile hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum, gaziler gününüzü yürekten kutluyorum, bu vesileyle aramızda bulunamayan bütün gazilerimize, onların değerli ailelerine ve bütün şehit ailelerine sizler vasıtasıyla en derin saygılarımızı ve hürmetlerimizi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Programa; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın yanı sıra, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Şeyhanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Harran Üniversitesi Rektörü Mehmet Tahir Güllüoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücavit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, vali yardımcılar, kaymakamlar, bölge müdürleri, kurum amirleri, stk temsilcileri ile gaziler ve şehit aileleri katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195