Title of a News Article

Tarihi sokaklara inen Vali Ayhan, demir dövdü

Tarihi sokaklara inen Vali Ayhan, demir dövdü
banner206

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Valisi olarak atanan Salih Ayhan, temposunu düşürmeden kenti gezmeye ve tanımaya devam ediyor.

10 Günlük bir süreyi geride bırakan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yoğun geçen bir haftanın ardından dinlenmesi bekleniyordu ama görülen pekte öyle olmadı. 

Hafta sonunu dışarıda geçiren Ayhan, Şanlıurfa'nın tarihi sokaklarında zamanını geçirdi. Balıklıgöl platosu çevresinde bulunan Bakırcılar, Demirciler, Hanlar ve daha birçok noktayı gezen Vali Ayhan, Akarbaşı caddesinde esnaf ile oturup çay içti. İki çay söyledim yine, Biri senli, biri demli… 'Yüreği güzel dostlara gelsin #Şanlıurfa, Bakırcılar Çarşısı' sözlerini paylaşan Ayhan'ın esnaf ve vatandaşlarla samimiyeti dikkatlerden kaçmadı.

DEMİR USTASIYLA DEMİR DÖVDÜ

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, gezdiği noktalardan birisi olan Demirciler Çarşısı'nda demir döven bir esnafa eşlik ederek kendiside demir dövmeye çalıştı. Çekici eline alan Vali Ayhan önce kızgın ateşte eritti ardından ise usta ile birlikte mezbaada döverek kullanılmak üzere hazır hale getirdi.

Son olarakta meşhur Urfa isotunun satıldığı dükkanları gezen Ayhan, esnaftan bilgiler aldı.

URFASTAR

Resim

Resim

Resim

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195