Title of a News Article

6 Ayaklı Masa

Yaklaşan genel seçim dönemiyle birlikte televizyonlarda, sosyal medyada ittifaklar ve siyasi partiler; vaatlerini, politikalarını halk ile paylaşıyorlar. Cumhur İttifakının ‘’Türkiye Yüzyılı’’ projesinin karşısında uzun süre tepkisiz kalan 6’lı masa bu süreçte  birbirlerini ağırlayıp 5 çayı yapıyor gibi algılanmaktaydı. Bu süreçte herhangi bir aday konusunda bir uzlaşmaya varamayan liderler 28 Kasım itibariyle ‘’Siyasi Vizyon’’ açıkladılar. Millet ittifakının ‘’Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş’’ projesinin ilk ibarelerini halk ile paylaştı ancak henüz  insanları ikna eden, ekonomik olarak rahatlatacak bir vizyon açıklaması da yapılmadı. 

Normal şartlarda birbiri ile zıt düşecek olan 6 siyasi parti bir masa etrafında toplanarak Cumhurbaşkanına karşı bir arada olduklarını göstermiştir. Elbette onlarda haklı; çünkü 20 yıldır seçim kaybetmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Başkanlığını yaptığı Ak Parti  karşısında ancak bir araya gelirlerse bir direnç gösterebileceklerini düşünüyorlar.

Seçim dönemi yaklaştıkça sahaya inmeye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem partisinin hem kendisinin oy oranlarını arttırma niyetinde olduğunu hemde 3 seçim yarışında ciddi anlamda hazırlık yaptığı görünüyor.  Kasım ayı içerisinde yapılan araştırmalara baktığımızda geçtiğimiz aylara göre oy oranında artış yaşayan Ak Parti karşısında bu birleşmenin etkisiz kalma ihtimalini görüyoruz. 24 yılda 14  seçim görmüş ve inandığı değerler uğruna hapis yatmış, siyasi yasaklı konumuna gelmiş ama asla pes etmemiş, ülkesini her alanda söz sahibi ülke konumuna getiren güçlü bir figürden bahsediyoruz. Dış politikadan, iç politikaya kadar el atan Cumhurbaşkanı Erdoğan; önümüzdeki seçimi de rahatlıkla kazanacak gibi görünüyor.  Elbetteki seçim sonuçları ülkemiz için hayırlı olacaktır. Türkiye dün ve bugünde kalmamış yarınlara ışık tutan, söz sahibi, gelişmiş ve istikrarlı bir ülke olarak tarihte yerini alacaktır.

YORUM EKLE

banner195