Title of a News Article

Bakan Kasapoğlu'na Fahri hemşehrilik verilsin

İki hafta önce buradan bir çağrı yapmıştım. Çağrı yaptığım isim Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu beydi. 

Bakan Kasapoğlu, geçtiğimiz Cuma günü heybesi dolu bir şekilde Şanlıurfa 'ya ilkkez geldi. Kurmayları Spor Toto teşkilatı Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan  ile birlikte Şanlıurfa'ya sahur vaktinde gelen Bakan Kasapoğlu, Harran Üniversitesi öğrenci yurdunda gençlerle sahur yaptıktan sonra, gün boyunca bir dizi gezi ve temaslarda bulundu.

Şanlıurfa Türkiye'nin en büyük illeri arasında ancak en fazla genç nüfusu ve en fazla Suriyeli mültecilerin yaşadığı bir şehir. Şanlıurfa'da en büyük sorunun arasında gençlere yönelik spor tesislerinin azlığından hep söz ediyordum. Fakat, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu'nun Bakan olmasıyla birlikte Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'mızda da çok sayıda spor tesisleri yapıldı. Allah razı olsun.

Şanlıurfa Merkez ilçelerde ve kırsal ilçelere  yüzme havuzları ve halı sahalar yapıldı. Gençlik merkezi sayıları arttı. Şanlıurfa merkeze olimpik yüzme havuzu yapıldı. Bunlar yeterli mi hayır. Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılacak daha çok tesise ihtiyaç var. Yaz sıcaklarında halen onlarca genç sulama kanallarında, baraj göletleri de boğuluyorlar. Genç nüfus çok, tesislere daha fazla ihtiyaç var. Bakan Kasapoğlu başkanlığında Şanlıurfa büyükşehir belediyesinde yapılan toplantıda ilçe belediye başkanları taleplerini aktardılar. Bakan Kasapoğlu sanırım Ramazan Bayramı öncesi yeniden Şanlıurfa'ya gelecektir. Bu gelişinde ise yeni yatırımların sözleşmesini ve tesislerini açılışlarını yapacaktır. Şanlıurfamıza şimdiden hayırlı olsun.  Çok sayıda tesisi Şanlıurfa'ya kazandıran Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi meclisi fahri hemşehrilik ünvanı vermelidir. Buradan Ak Parti Şanlıurfa il başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve  BŞB Zeynel Abidin Beyazgül beye çağrı yapıyorum. Bakan bey Urfalı olmayı fazlasıyla hak etti. 

Şanlıurfa'da eğitim, sağlık, spor tesisleri kadar sanayi tesislerinin de yapılmasını arzuluyoruz. Belediyeler birer fabrika kurdular yetersiz. İşsizliğin had safhada olduğu Şanlıurfa'da ortak hareket edilerek, Şanlıurfa'ya Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarımın yeni Bakanı Vahit Kirişçi, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'da davet edilerek kentin sorunları yerinde aktarılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlarım. 

YORUM EKLE

banner195