Title of a News Article

Gençler spora yönlendirilmelidir...

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da neden sporcu yetiştirilmiyor.

ülkemizde en yüksek genç nüfus oranına sahip iller arasında yer alan ve sporda büyük başarılar sağlanma imkanına olacağımıza dikkat çekmek istiyorum. Haliliye Belediyespor Voleybol takımı geçtiğimiz sezon başarılı bir performans sergiledi ve gurubunda şampiyon olarak Türkiye Efeler ligine yükseldi. Bu başarıdan dolayı Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, teknik heyeti, yöneticileri ve sporcuları kutladığımı ifade ederek asıl meseleye geçmek istiyorum.

Geçmiş yıllarda Şanlıurfa’da spor salonu tek bir tane olmasına rağmen Futbol dışında Basketbolda, Voleybolda takım sayısı fazlaydı, Atletizmde, boksta, güreşte ilimizde yetişen birçok milli sporcu dahil çok sayıda profesyonel sporcu yetişiyordu. Son yıllarda Urfa’da çok sayıda spor salonları yapıldı. Salonlar yapıldıkça sporcu sayısında azalma ve gençler internet cafelere gitmeye başladı.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan arındırılması için mutlaka Öğrencilerin spora teşvik edilmelidir. öğrenciler burslarla desteklenmelidir. Spor, gençleri terör örgütünden veya uyuşturucu bataklığından kurtarmanın en önemli yoludur. Özellikle uyuşturucu terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde diğer bölgelerden çok daha farklı bir spor politikası uygulanmalıdır. Spor, bölgemizin stratejik en önemli yatırımıdır. Terör örgütü propagandasının yoğun şekilde yapıldığı, gençlerin arkadaş çevresinin veya akrabalarının dağa çıktığı, fakirlik ve işsizlik sorununun diz boyu olduğu bir bölgede, sporun önemi daha farklı ele alınmalıdır. Gençleri topluma kazandırmanın ve gençlerin meslek edinmelerinin önemli bir yolu da onları spor yapmaya teşvik etmektir. gençlerimizin spor yapmasının önünü açmalı ve spor yapan gençlere her türlü ayrıcalığı tanımalıdır. Belediyeler ve Milli Eğitim müdürlükleri arasında düzenlenecek ortak protokoller çerçevesinde öğrenciler spora teşvik edilmeli, başarılı sporculara burs verilmelidir,

Salon sporu toplumsal bir rehabilitasyon işlevi gördüğünü ifade etmek istiyorum. Spora yapılan yatırım ve desteklerin ilerleyen zamanda ülkeye ve şehrimize ciddi katkıları olacaktır. Haliliye Belediyesporun voleybol takımı ilimizin tanıtımı için bir aracı olabilir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi, iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı ve dürüst davranabilmesi, düşünce gelişiminin yanında bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır. Bedensel yönden sağlıklı olan insan “biz” duygusunu geliştirerek takım ruhunu kazanır ve manevi donanımlara sahip, milli değerlere bağlı, küçüklerini koruyan, büyüklerini sayan, vatanını ve milletine sadık, davranışlarını kontrol edebilen, öz güveni gelişmiş bireyler olarak öne çıkar. Dolayısıyla spor,  toplumsal bir rehabilitasyon işlevi görür. Bu nedenle toplumda, özellikle gençler arasında sporun gelişmesi ve yaygınlaşması son derece önemlidir.

Buradan bir kez daha tüm yerel yöneticilere ve ilimizin yöneticilerine çağrıda bulunuyorum. mevcut sporcu sayınınız bana göre az. Urfa'nın nüfusunu göz önünde bulundurulduğunda mevcut lisanslı sporcu sayısı iki katına çıkmalıdır. Urfa’nın gençlerinin uyuşturucu ve terör belasından kurtulmasının ilacı spordur.

YORUM EKLE

banner195