Title of a News Article

İstanbul’da dolandırdı, Urfa’da yakalandı

İstanbul’da dolandırdı, Urfa’da yakalandı
banner206

İstanbul'da telefonla arayıp kendisini 'kamu görevlisi' olarak tanıttığı kadından 2 çift ayakkabı içerisine koyduğu 39 bin 950 lira parayı alan ve bu uçakla Şanlıurfa'ya dönen dolandırıcı, havaalanında yakalandı. Polis, dolandırıcı ile olayla ilgisi bulunduğunu belirlediği 4 kişiyi gözaltına alırken, para da sahibine teslim edildi.

İstanbul'da yaşayan 65 yaşındaki Yurdanur Turan'ı telefonla arayarak kendisini 'kamu görevlisi' olarak tanıtan Umut Y., çeşitli suçlamalar yönelterek ağına düşürdüğü kadından 39 bin 950 lirayı verdiği adrese bırakmasını istedi. Bunun üzerine yaşlı kadın dolandırıcının yönlendirdiği adrese bankadan çektiği paraları bir poşet içerisinde bıraktı. Parayı bırakan yaşlı kadının uzaklaşmasının ardından dolandırıcı içerisinde 39 bin 500 lira bulunun poşeti alarak uzaklaştı. Bu sırada kendisini arayan numaraya ulaşamayan yaşlı kadın, komşularının uyarısı üzerine dolandırıldığını fark ederek polise başvurdu. Başvuru üzerine çalışma başlatan polis, paranın bırakıldığı alandaki güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin kimliğini belirledi. Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu saptanan Umut Y.'nin uçakla Şanlıurfa'ya hareket ettiği belirlendi. Bunun üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü uyarılarak, Umut Y.'nin havaalanına geleceği bildirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri GAP Havaalanı'na gelen Umut Y.'yi ve bu kişiyi karşılayan Ali K.'yi gözaltına aldı.

 

2 ÇİFT AYAKKABIDAN 39 BİN 950 LİRA ÇIKTI

Havaalanında gözaltına alınan Umut Y.'nin yanındaki poşette yapılan aramada ise 2 çift ayakkabının astarı altında destelenmiş 39 bin 950 lira para ele geçirildi. Parayı ayakkabıların altına kaybolmaması için sakladığını söylediği belirtilen Umut Y. ile Ali K.'nın sorgulaması doğrultusunda Mehmet Y., Aysel Ç. ve Ömer T. ise bir otomobilde durdurularak yakalandı. Bu kişilerin otomobilinde yapılan aramada ise yine dolandırıcılıkla elde edildiği belirtilen 42 bin 150 lira para ile ziynet eşyaları ele geçirildi. Polisin gözaltına aldığı 5 şüpheli sorgulamalarının ardından sağlık kontörlünden geçirildi ve 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, Umut Y. ile Mehmet Y. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142