Title of a News Article

İş,Aş İlle de Halk ille de Halk

Barışın,sevginin,,kardeşliğin hoşgörünün,yurttaşlık bilincinin oluştuğu ötekileştirmelerin son bulduğu bir bahar olması dileğiyle 21 Mart Nevruz Bayramı tüm haklara kutlu olsun.Bu cümleyi yazarken bu düşüncenin bu sistem ve dünyada,yaşadığımız coğrafyada hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini sadece dilek ve temenni olarak kalacağını ben de biliyorum. Fakat umut fakirin ekmeğidir.

Tarihe nereden bakarsak insanoğlu hiç birzaman doyamamış,kıskançlığını ,bencilliğini ,aç gözlülüğünü yenememiş ve hep fazlasına gözünü dikmiştir. Şuan demokratların ülke de söz sahibi olduğu koalisyon dönemini halkımız arar olmuştur. Rahmetli başbakan Ecevit'e yazar kasa fırlatacak kadar özgür olan bu halk, şuan kapanına kıstırılmış klavyeden bile eleştirisini yapamayacak kadar adeta korku ülkesi haline dönüştürülmüş bir ülkede hapsolmuşlardır. Malum iç işler de başımızda öyle bir zat var ki dersin bu ülkenin değilde muz cumhuriyetinin bakanı. Onu dinlediğimde sanki başka ülkede yaşıyor hissediyorum kendimi. Hırsızlık yok diyor kadın cinayeti azaldı diyor ve daha nicesi. Mensublarından  sözde başörtülü bir vekilleri de halkın korkusundan mı olsa gerek eleştirilere tahammülü olmamasından mı olsa gerek teşkilat ziyaretlerini gecenin bir yarısı yapar oldular. Ama söyleyeyim  Urfa Halilurrahman şehridir. Burdaki ateş sizi Ankara'da kinin korku ateşi kadar yakmaz. Ama unutmamalıdırlar ki bu halktan gece kaçabilirsiniz lakin o sandık kurulduğunda hırsızlık yapmaz iseniz,halkın tokadını yediğinizde adalet önünde halka hesap vermekten ,dahası inandığınız dine göre ahirette de hesap vermekten, kaçabilecek misiniz? 

Son olarak 2002-2007 yıllarınızı bu halk nasıl hayırla yad ediyorsa, 2010 ve sonrasını da bu halk beddua ile yad eder oldu. Bu halkın bedduasını alan hiçbir iktidar yok olmaktan,tarihin tozlu sayfalarında yerini almaktan kurtulamadı. Anavatan partisi bunun en güzel örneğidir.
Sözün kısası;Yalan dolan nidaları kurtarmaz artık sandığı,iktidarı ey zât,iş aş ille de halk ille de halk.
Diyor bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle sevgi,sağlık ve esenle kalın.

YORUM EKLE

banner195