Title of a News Article

İşsizlik sorun

Türkiye'nin en genç nüfusuna kayıtlı olan Şanlıurfa'da kuşkusuz en büyük sorun işsizlik. Ak Parti Şanlıurfa il başkanı Abdurrahman Kırıkçı, dün bir açıklama yapmış. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı'nın girişimleriyle Şanlıurfa'ya Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullarda görev almak üzere 2 bin 550 kişilik kontenjan verildiğini açıklamasının ardından yaklaşık dokuz ay okullarda haremlik-hizmetli olarak çalışacak olan 2500 kişi için her halde yine GAP arenada stadyumunda kura çekilmelidir.

Ak parti Şanlıurfa eski Milletvekili eski Bakanlardan Faruk Çelik'in olduğu dönemlerde Şanlıurfa'ya 10 Bin kontenjan verilirdi. Evet Şanlıurfa O tarihlerinde siyaseten çok güçlü olduğu için toplum yararına çalışma programı dışında çok yararlandı. Taşeron yasası döneminde, tüm kurumlar da binlerce kişi iş sahibi oldu. 

Gelelim bugüne, bugün Şanlıurfa'da tartışmasız en büyük sorun işsizlik. Belediye başkanları bu sorunu bildiği halde işsizlik için tam anlamıyla çözmek istemiyorlar. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde fabrika kurma yarışı başladı. Kurulan bir kaç fabrika yeterli değildir. Şanlıurfa OSB Gaziantep ve Maraş'ın hatta Diyarbakır'da ki OSB'lerin birer parseli kadar büyük. Şanlıurfa'da işsizlik sorun ise, Sanayi Bakanlığı Şanlıurfa için ekstra çalışma yapmalı. OSB'nin tüm sorunları giderilmelidir. Şanlıurfa'ua yabancı yatırımcılar getirilmelidir. Sgk ve vergi indirimi devam ettiğine göre bu avantajlar yabancı yatırımcılara aktarılmalıdır. 

Tarım ve hayvancılık bakanı Bekir Pakdemirli zaten Şanlıurfa'yı gözden çıkarmış. Şanlıurfa'ya hiç gelmeyen Bakan Pakdemirli kadar, Gençlik ve spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Şanlıurfa'ya hiç gelmeyen isim. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa'nın sportif alanda da başarı olması için spor yatırımları da olmalıdır. Ancak Şanlıurfa'yı sahiplenen, dertlenen olmadığı için Şanlıurfa'ya uğrayan Bakan yok. Bakan gelmeyince Bakan yardımcıları ve bürokratlar da gelmiyor.

Durum böyle olunca ister istemez Şanlıurfa merkezi yönetimden arzuladığı desteği alamıyor.

Korona salgınından çok sayıda kişiyi sevdiklerimizi maalesef kayıp ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Okurlarımızdan ricamız aşı olmalarıdır.

YORUM EKLE

banner195