Title of a News Article

MISIR KAPI VİZESİNE SEVİNELİM Mİ ÜZÜLELİM Mİ

MISIR, TÜRK 
VATANDAŞLARINA KAPIDA VİZE UYGULAMASI BAŞLATTI 
PEKİ SONRA NE OLDU!!!

Türkiye 10 yıl aradan sonra, Mısır ile ilişkilerini tekrar gözden geçirerek yeni bir sayfa açma kararı aldı. Ekonomik, anlaşmaların iki ülke içinde önemine değinildi, enerjiden, ulaşıma, eğitim vb alanlarda tekrar görüşmeler başlatılmıştı. 

Mısır Kahire de bulunan, elçiliğimizde maslahatgüzarı Salih mutlu şen tarafından 15 Nisan 2023 itibari ile Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasına dönüldüğünü ifade eden açıklaması ile mutlu olduk, turizm camiası olarak Mısır’a kültür turları düzenlemek neredeyse hayaldi. Çok zor şartlar altında uzun soluklu konsolosluk aracılığı ile vize başvuruları 2 ay sürüyor ve vize çıkıp çıkmama belirsizlikleri, tur satışlarını etkiliyordu. Bu anlamda kapı vizesi uygulaması turizm firmaları için oldukça mutlu edici bir haber oldu. 

Kapı vize uygulama öncesi, Mısır’ın Kahire ve  farklı şehirlerine uçak biletleri gidiş geliş 200$ civarındayken, aynı uçuş kapı vizesi uygulaması ile beraber 2,5 katına çıkarak, 450/550$ seviyesine yükseldi. Normal şartlarda yurtdışı turları döviz ile gerçekleştiği için vatandaşlarımız zor bela bir tura katılabilirken, satılan bir turun maliyetinin kapı vizesi ile biranda artmış olması insanlar tarafından garipsenir oldu. Turizm acentaları ve bölgede rehberlik yapan arkadaşlarımız turlara katılacak misafirlerin fiyatlar karşısında verdikleri tepkilere cevap veremez oldu. 

Bugün Avrupa’nın fakrlı ülkelerine cüzi rakamlarla uçan insanlarımız neden Mısır vb ülkede çok yüksek fiyatlara uçmak zorunda kalıyor? Az uçuş var sebebi bu olabilir mi diye düşünüyor olabilirsiniz, kesinlikle bütün uçuşlar dolu ve havayolu firmaları grup fiyatlandırması yapmak istemiyor, münferit biletlemede sanırım daha çok kazanma düşüncesi yer edinmiş durumda. 

MISIR KAPI VİZESİNE SEVİNELİM Mİ ÜZÜLELİM Mİ BİLEMİYORUZ. BU KADAR YÜKSEK BİLET FİYATLARINA MİLLETİMİZ NASIL SEYAHAT EDEBİLECEK KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ. 

YORUM EKLE

banner195