Title of a News Article

MÜSTAHAKTIR...

'Hızlı tren Urfa'ya gelecek', 'Hızlı Tren Urfa'ya geliyor', Hızlı tren şöyle, hızlı tren böyle diye diye yıllardır Şanlıurfalıların hayal kurduğu hızlı trenle ilgili nihayi sonuç belli oldu. Lakin sonuç hiçte iç açıcı değil. Çünkü hızlı trenin son durağı Gaziantep oldu. 

Yanlış hatırlamıyorsak eğer bundan 5 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Urfa'ya hızlı trenin geleceğini müjdelemişti. Aradan yıllar geçti, bu geçen yıllar içerisinde birçok siyasetçimiz dönem dönem hızlı trenle ilgili açıklamalarda bulundu ve projede Şanlıurfa'nın yer alacağını belirtmişlerdi. Geçmiş yıllardaki Şanlıurfa'nın siyasi aktörlerinin birlikteliği kentte birçok şey kazandırdı lakin gün geçtikte Urfa'da siyasiler birbir kendi içlerinde kopmaya başladı. Dönemin eski bakanlarından Çalışma-Tarım Bakanı ve 2 dönem Şanlıurfa Milletvekili olan Faruk Çelik döneminde ki siyasi rüzgar gitti, bugün adeta yaprak kıpırdanamaz hale geldi. Hızlı trenin de Şanlıurfa'ya gelmemesi siyasilerin birliktelik içerisinde olmamasından kaynaklanıyor. 

Yanıbaşımızda ki Gaziantep ili, özellikle sanayisiyle çığır açmış durumda. Hızlı trenin oraya gitmemesi mümkün müdür sizce? Onlarda ki birliktelik bizde olacak, hızlı tren gelmeyecek peh..

Mersin'den başlayıp Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa'da son bulacaktı halbuki hızlı tren. 5 Yıl önceki siyasi birliktelik bugün devam etseydi eğer bugün o hızlı tren Urfa'ya gelirdi. Biri çıkıp demiyor da arkadaş hani Urfa'da projeye dahildi neden çıkardınız? Urfa için Sahipsiz memleket diyoruz kendi kendimize, gerçekten gittikçe sahipsizleşiyor. Tabi bu konuyla ilgili olarak kimin doğru söyleyip söylemediğini de bilemiyoruz ki!. 

Sosyal medya yalanı mı, yoksa gerçekten doğru mu kimse şuan kestiremiyor. İnşallah hızlı tren Şanlıurfa'ya da gelir, gelmezse çok yazık olur.

Varsın biz gelene gidene kavurma yedirelim, çiğ köfte yoğuralım.. Gençlerimiz sosyal medyada kaybolsun. 

BU DA BİZE MÜSTAHAKTIR..

Resim

YORUM EKLE

banner195