Title of a News Article

PANDEMİ SONRASI ORTAÖĞRETİMDE EĞİTİM VE GENÇLERİ OKULDA TUTMA

EVET dile kolay yaklaşık iki yıl boyunca devam eden pandemi sonrası eğitim öğretime ara vermiş hatta imkansızlıklardan dolayı eğitimden uzaklaşmış gençleri okulda tutma çabaları. 



Şüphesiz bakanımız Mahmut ÖZER beyin tutumu be eğitime tekrardan ara verilmemesi işimizi bir nebze kolaylaştırdı fakat buna rağmen gençleri teknolojiden uzak tutmak ve okulda tutmak çok kolay olmadı açık öğretim sınavlarının online oluşu da Fen liseleri dahil tüm okullarda öğrenci kaybına yol açtı. Açık öğretim lisesine geçiş yapmayan okuldaki rutinini bozmayan öğrencilerde kitlesel bir başarı elde edildi bunu diyalog kurduğum her türdeki okul müdürlerinden bizzat işiterek kendimizde tecrübe ettik.



Bu bize gösterdiki okul öğrenciyi disipline ediyor sürece bağlıyor. Bizi ziyarete gelen veliye bir araya geldiğimiz gençlere okulun gerekliliğini anlatıp okulda kalınması gerektiği düzenin, takibin başarıyı getireceğini ve getirdiğini anlatıyoruz anlatmaya da devam edeceğiz.

Vesselam söylenecek söz çok fakat okulsuz, öğretmensiz bir eğitim düşünülemez. Her ne olursa olsun okullar eğitime devam etmeli fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirilmeli ve yetiştirmeye devam edilmeli.

YORUM EKLE

banner195