Title of a News Article

Sağlık çalışanlarını alkışlıyorum

Corona Virüsüne karşı Devlet erken önlem alınca Vatandaş olarak memnun olduk. Corona Virüsünün Türkiye’de görünmesinden sonra Bakanlıklar bir bir önlem paketlerini açıkladılar. Toplumun ortak kullanım alanlarına yasaklamalar getirildi.

Vatandaş olarak evde kalmamız için uyarılar yapıldı. Herkes Erdoğan’ın neler söyleyeceğini merak etti. Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde corona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında düzenlenen “Corona virüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” sonrası konuştu ve Vatandaşı rahatlatan açıklamalar yaptı. Olağan üstü bir durum yok. Erdoğan corona virüs zararına karşı ekonomi paketini açıkladı. Buna göre en düşük emekli maaşı 1.500 liraya yükseldi. Coronadan en çok sevinen kuşkusuz emekliler oldu. 

Dünya genelinde her gün onlarca can alan corona virüsü salgınına karşı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri de alarma geçti. Belediyelerimiz , ana hizmet binaları ve ibadethanelerin de aralarında bulunduğu tüm alanlarda özel dezenfekte çalışması yapmak üzere mobil hijyen filosu kurdular. Tebrik ederiz 

Corona virüsü ile mücadele tüm dünyada sürüyor. Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsünün merkezi Avrupa oldu. Çin'deki vaka sayısı giderek azalırken, dünyadaki coronavirüslü kişi sayısı giderek artıyor. Toplam vaka sayısı salgınının çıkış noktası olan Çin'i geçmiş durumda. AB ve Amerika başta olmak üzere insanlar endişeli. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Türkler yurtlarına döndüler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu süreçte önemli bir görevi yaptı. Sağlık çalışanları birer asker gibi çalışıyorlar. Memurlar evlerine ve iş yerlerine kilitlenirken, sağlık çalışanları izinleri iptal edildi ve fazla mesai yapıyorlar. Başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını kutlarım.

Coronayı yenmeliz. Vatandaş olarak, Sık sık ellerimizi sabunla ve bol suyla yıkamalıyız. Yanımızda kolonya veya dezenfektan taşımalı ve kullanmalıyız. Daha az tokalaşmalı ve daha az öpüşmeliyiz. Hatta hiç öpüşmemeliyiz.

* Herhangi bir ateşli hastalıkla karşılaştığımızda, yorgunluk ve halsizlik durumlarında mümkün olduğunca dinlenmeliyiz. Bu salgın karşısında özellikle belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımız en riskli ve savunmasız durumda olan grubu oluşturuyor. Büyüklerimizin kişisel temizlik ve korunma tedbirlerine uymaları ve kendilerine dikkat etmeleri oldukça önemli.

 Herşeyin başı sağlık… sağlıklı günler diliyorum

Kaynak.degişim gazetesi

YORUM EKLE

banner195