Title of a News Article

Teşekkürler

Dünya'ya Çin üzerinden başlayarak yayılan “Kovid-19 Coronavirüs hastalığı ile mücadele konusunda , Valilik, Kaymakamlıklar ve özellikle Belediyeler tüm imkanlarını seferber ederek ve evde kal çağrısına uyan Vatandaşlarımızla birlikte kararlılıkla sürdürüyorlar.

 İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakârlık yapmamız gereken bir döneme girdik. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı ne kadar güçlü tutarsak, Allah'ın izniyle bu süreçten o kadar az hasarla çıkacağımıza inancım tamdır.

Ülkemiz ve Milletimiz ve bütün insanlık çok kritik bir süreçten geçiyor. Bu kritik süreçten geçerken her birimiz hangi görevde bulunuyorsak bu kritik süreci en doğru şekilde atlatabilmek için seferber olmak zorundayız.

Covit-19 salgını sonrası işi kaybeden ve mağdur olan aileler çoğaldı. Yaklaşan Mübarek ramazan ayı öncesinde, Devletimiz üzerine düşen görevi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Aile ve Çalışma Bakanlığı, yardıma muhtaç 3,2 Milyon kişiye bin TL yardımda bulunurken, Kaymakamlıkların kurduğu Vefa sosyal grupları aracılıyla da özellikle kırsal alanda yardıma muhtaç ailelere yardım eli uzatılıyor. 

Mağdur ve yardıma muhtaç olan insan sayımız çok fazla. Geçtiğimiz hafta basına yansıdı. Sadece Urfa'da 50 Binden fazla kişi ırgatçı olmak için yollara düşüyor. 

Tarım işçisi adı altına en az altı ay çok zor şartlar altında çalışmaya giden Urfalıların bu durumu herkesi derinden etkiliyor. Vali Abdullah Erin, geçtiğimiz günlerde bir çağrıda bulundu.  

Maddi durumu iyi olan iş adamları başta olmak üzere tüm Urfalı zenginlerin yardıma muhtaç ailelere destek olmasını istedi. Urfalı bazı iş adamları bu sese kulak verdiler.  urfa ile bağlarını koparmayan ancak iş yerleri Urfa dışında olan Urfa'nın marka isimleri Maruf Güneş, Nabi ve Nihat Kırmızı kardeşler, Mehmet Çavuş, Ömer Faruk Bahçıvan ve birkaç isim daha memleketlerine yardım eli uzattılar. 

Gönderilen nakdi yardımlar ve gıda kolileri özellikle kırsal alana ulaştırıldı. Yardım alanlar, yardımda bulunanlara dua ettiler. Bizlerde, Urfalı hemşerilerine yardım elini uzatan iş adamlarımıza teşekkür edelim. Urfalıya yakışanı yaptılar.

Coronavirüse karşı Huzurun Başkenti olan Urfa'da Birliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı ne kadar güçlü tutarsak, Allah'ın izniyle bu süreci hep birlikte atlatacağız. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Devletimiz bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyor. 

Bizlerde her biri kendi bireysel tedbirlerimizi almalıyız. Bugüne kadar sabırla uyarılara dikkat ettik, evde kaldık. Ve Lütfen evde kalmaya devam edelim.

YORUM EKLE

banner195