Title of a News Article

Bilinçsizliğin Acziyeti!

Haftalardır, günlerdir mücadelesini canla başla verdiğimiz korona virüs salgınına karşı dün gece resmen kendi ellerimiz ile kendimizi katlettik. Toplumsal bilinçsizliğin had safhada olduğunu üstelik bu bilinçsizliğin en revaçta olduğu kesimin ise metropol şehirlerinin sözde en gözde semtleri olduğunu bir kez daha görmüş olduk…

Oysa ki büyükşehirlerde kenar mahalle diye atıfta bulunduğumuz yerlerde yani yoksul kesimin yaşadığı semtlerde ekmek ve çerez kuyruğu görülmedi. Demek ki neymiş? Açlık karnın değil gözün doyumsuzluğu ile peyda olurmuş. Yasağın açıklandığı saat itibariyle sokağa dökülen kesimler saniyeler içinde haftalardır vermiş olduğu mücadeleyi unuttu adeta, dün gece yaşanan bu hadise bizlere şunu gösterdi ki tarihi sahnedeki kayıp ve kazanımlarımızı ya da başımıza gelen en küçük ve en büyük olayları zihnimize kazımaktan ve ders çıkarmaktan bihaberiz.
Çekilen kareler, edilen kavgalar utanç tablosundan başka bir şey değildi kanaatimce. Düşünmek rafta, anlayış ayaklar altında, insanların resmen tokluğun vermiş olduğu açlıkla mücadelede olduğunu keza bir kere daha görmüş olduk. Günlerdir market alışverişi yapan halk nasıl olur da iki gün için marketlere akın eder? Bu da bir muamma. O yüzdendir ki şuurun ve bilincin olmadığı nahoş beyinler ortalıkta gezinmekte.
Diğer bir husus da aniden sokağa çıkma yasağını veren yetkililerin bunu neden düşünmediği sorusu. Detaylı bilgi açıklaması yapılmadan haber kanallarında bir anda 31 ilde dışarı çıkma yasağı başlığını servis etmek belki de haftalardır vermiş olduğumuz mücadeleye mermi sıkmaktan öteye götürmedi bizleri. Ne kadar da 30 dakika sonra detaylı bir genelge yayınlanmış olsa da artık halk kuyrukta yerini almıştı bile,peki o kadar insanın yakın teması ne olacak? Sağlık personellerinin, sağlık bakanlığının ve bu salgına karşı mücadele vermiş olan diğer tüm emekçilerin emeği ne olacak? yazık, çok yazık.
Umarım 15 gün sonra hem de Ramazan’ın başında salgın artışı olmaz, yoksa Ramazan ayında bu virüsün mücadelesi normal zamandan daha çetin olur. Bu bağlamda tüm yetkililerin önümüzdeki iki hafta işleri daha sıkı tutmasının, kuralların kesin ve katı hale getirilmesinin herkes adına yararlı olacağı kanaatindeyim.
YORUM EKLE

banner195