Title of a News Article

FİLİSTİN -İSRAİL MESELESİNİN BÖLGE TURİZMİNE ETKİSİ 

7 Ekim 2023 tarihinde Filistin içerisinde bulunan Hamas grubunun girişimi ile başlayarak süre gelen çatışmaların devam etmesi ve İsrail’in bu girişimi bahane ederek insan haklarını çiğnercesine hastane, okul vb sosyal alanları vurması uluslararası medyada farklı açılardan lanse edilerek bu saldırıların meşru ve İsrail’in kendini koruması olarak ifade edildi. İki yüzlü batı yine kendisini göstererek İsrail’in yanında durarak, masum insanların katledilmesine göz yumdu. 

Bu aşamada ufacık şeyden nem kapan turizm elbette etkilendi, onca masum insanın ölmesi üzerine bu yazıyı konu edinmek elbette zor olsada, bir turizm paydaşı olarak kaleme almamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun nedeni ise Ortadoğu ülkelerinin gelir kaynaklarının sadece %20’i sanayi oluştururken geri kalan gelirinin %70 oranında turizmden sağladığı bilinmektedir. Ortadoğu’da gerçekleşen girişim, savaş, operasyon her yerde olduğu gibi ülkelerin ekonomik durumlarını etkilese de bundan en büyük zararı gören yine o ülkelerde yaşayan insanlar görmektedir. Bu coğrafyanın İnsanı Siyasi ve Dini çatışmaların ortasında sıkışarak var olmaya, ayakta durmaya çalışmaktadır. 

Turizm her dönemde olduğu gibi bu süreçtede büyük zararla karşımıza çıkacaktır. Biz turizm paydaşları olarak bu çatışmaların bölgesel olduğunu, şuanda bölge ülkelerinde turizmin devam ettiğini dile getirmek zorundayız. Bugün Ürdün’de Turizmin sağlıklı şekilde ilerlediğini, herhangi bir problemin olmadığını görüyoruz, aynı şekilde İran turlarının devam ettiği, Mısır Turlarının aynı şekilde ilerlendiği gözlemlemekteyiz. 

Mısır, Ürdün, İran Kültür turlarına katılacak turistlerin gönül rahatlığı turlara  gidebileceklerini endişe etmemeleri gerektiğini dile getirmek istiyoruz. 

Savaşların Olmadığı, Masum insanların ölmediği bir dünya temennisi ile…

YORUM EKLE

banner195